Νέα

Μετακίνηση για ψυχοθεραπεία κατά το χρονικό διάστημα που ισχύουν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού

Οι μετακινήσεις προς και από τον ψυχολόγο μπορούν να γίνονται κανονικά, εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα για online θεραπεία. Ο θεραπευτής σας θα σας στείλει sms με τα στοιχεία της θεραπευτικής συνεδρίας και στη συνέχεια πρέπει να ακολουθήσετε τη διαδικασία για μετακίνηση σε γιατρό.

Επισυνάπτω τις οδηγίες που έλαβε ο ΣΕΨ:

Μετά από επιβεβαίωση που έλαβε ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σχετικά με την «Βεβαίωση Μετακίνησης Πολιτών για Επίσκεψη σε Ψυχολόγο» σας ενημερώνουμε:

ΑΨυχολόγος : Ο ψυχολόγος υποχρεούται να στείλει στον πελάτη γραπτό ή ηλεκτρονικό μήνυμα (SMS ή e-mail), στο οποίο θα αναφέρεται η ημέρα και ώρα διεξαγωγής της συνεδρίας, καθώς επίσης και η διεύθυνση του ιδιωτικού του γραφείου, όπου θα πραγματοποιηθεί.

Β: Πελάτης : Πριν μετακινηθεί θα πρέπει να φροντίσει για τα κάτωθι:

  1. Ο πελάτης, κατά την μετακίνησή του, οφείλει να φέρει οπωσδήποτε μαζί του το γραπτό μήνυμα SMS ή email που του έχει αποστείλει ο Ψυχολόγος και στο οποίο αναφέρεται η ημέρα και η ώρα του ραντεβού για συνεδρία καθώς επίσης και η διεύθυνση του ιδιωτικού γραφείου του Ψυχολόγου.
  2. Ο πελάτης για μεμονωμένες μετακινήσεις (τύπου Β), έχει 3 επιλογές:

α) SMS στο 13033, β) εκτυπωμένο και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης, γ) χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης, στα οποία αναφέρονται: Όνομα/Επίθετο, Διεύθυνση Κατοικίας, Λόγος μετακίνησης που εμπίπτει στις επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού, Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή. Ο πελάτης δηλώνει στην Βεβαίωση Τύπου Β, Κατ΄ εξαίρεση Μετακίνηση Πολιτών ως αιτιολογία την «1 – Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία». Τον ίδιο λόγο μετακίνησης δηλώνει και στην περίπτωση που κάνει χειρόγραφη δήλωση αναφέροντας τα πλήρη στοιχεία του Ψυχολόγου.

  1. Ο πελάτης οφείλει να φέρει μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Στην περίπτωση που δεν τηρηθούν όλα τα ανωτέρω επιβάλλονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

Στα φυσικά πρόσωπα που μετακινούνται με ψευδή δήλωση διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων(300) ευρώ και στους εργοδότες πρόστιμο πεντακοσίων (500 ευρώ).

Στα φυσικά πρόσωπα που δεν φορούν μάσκα διοικητικό πρόστιμο εκατό πενήντα (150) ευρώ.

Καλή δύναμη σε όλους μας.