ΥπηρεσίεςΨυχοθεραπεία

Ψυχοθεραπεία Online

Η τεχνολογία αποτελεί πλέον ένα ακόμα εργαλείο και στον τομέα της ψυχοθεραπείας. Η ψυχοθεραπεία με τη χρήση του διαδικτύου είναι διαδεδομένη και στην Ελλάδα και οι έρευνες δείχνουν ότι δεν υπολείπεται της παραδοσιακής face 2 face ψυχοθεραπείας και μπορείς να δουλέψεις εξίσου αποτελεσματικά όλα τα θέματα που σε απασχολούν. Σε ειδικές μάλιστα περιπτώσεις ενδείκνυται, όταν ο θεραπευόμενος αδυνατεί ή περιορίζεται να επισκεφθεί το χώρο του θεραπευτή, όταν μένει μακρυά στην επαρχεία ή στο εξωτερικό. Δεν αποκλείεται ωστόσο να υπάρχουν και θέματα, τα οποία θα ήταν καλύτερα να δουλέψεις face 2 face με τον ψυχολόγο και για τα οποία θα σε ενημερώσει.

Όπως και οι άλλες συνεδρίες, οι διαδικτυακές διαρκούν 50′ και πραγματοποιούνται σε προκαθορισμένη ημέρα και ώρα. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται μέσω skype, οπότε απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εξοικείωση με το συγκεκριμένο λογισμικό.

Ισχύει βέβαια και στη διαδικτυακή ψυχοθεραπεία ο κώδικας δεοντολογίας και η εχεμύθεια, αλλά λόγω της φύσης του μέσου, ο θεραπευόμενος καλείται να διαφυλάξει κι εκείνος από την πλευρά του την ιδιωτικότητα των συνεδριών. Χρειάζεται να διαλέξει ένα ήσυχο μέρος, στο οποίο θα νιώθει άνετα να μιλήσει και ασφαλής να ανοιχτεί, χωρίς να αποσπάται η συγκέντρωσή του από τρίτους  ή από άλλα μέσα, π.χ τηλεόραση, ραδιόφωνο, τηλέφωνο. Σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται οι διαδικτυακές συνεδρίες να συμπληρωθούν, αν υπάρχει δυνατότητα, και από κανονικές συνεδρίες.